Bladet Kondis har har hatt en stor og omfattende test av det de kaller «de beste karbonskoene», herunder både Xtep 160X 2.0 og 160X Pro.

«Kondis tester supersko»

– Kondis har gjennomført en praktisk test av noen av de nyeste og mest populære superskoene i tillegg til et kinesisk skomerke som er i ferd med å etablere seg på det norske markedet, innleder de med.

– Vi har i denne testen valgt å ta med to skomodeller fra en for mange i Norge ukjent kinesisk skoleverandør: Xtep. I Kina er de det dominerende skomerket blant eliteløpere på langdistanse. 

På maraton i VM i Oregon nå i sommer løp Nazret Weldu inn til eritreisk rekord med Xtep 160 X 2.0 på tiden 2:20:29. I Norge bruker flere eliteløpere sko fra Xtep, inkludert Sebastian Conrad Håkansson da han tidligere i sommer satte ny norgesrekord på 100 km, skriver Kondis videre.

Om 160X 2.0 skriver Kondis blant annet:

160X 2.0 er Xtep sin letteste sko beregnet for fartstrening og konkurranser fra halvmaraton og kortere. Materialet i mellomsålen ligner av utseende veldig på Adidas sitt Boost-materiale, mens den fysiske utformingen minner mer om Nike Vaporfly, men med lavere sålehøyde. Det er også sistnevnte modell Xtep sin løpsfølelse best kan sammenlignes med, men dempingen og mellomsålen i Xtep oppleves som fastere og skoen som mer stabil enn tilfellet er for Vaporfly. 
Xtep_160_X_2.jpg


160X Pro betegnes som testens store positive overraskelse:

Xtep 160X Pro var en positiv overraskelse for testteamet. Der 160X 2.0 minnet om Nike Vaporfly Next%, gir 160X Pro mer assosiasjoner til Alphafly. Sålen er helt opp mot maksgrensen på 40 mm og med lav dropp og dermed tjukk såle hele veien oppleves skoene som svært skånsomme. Skummet i sålen minner på Boost-skummet fra Adidas og oppleves som responsivt. Den er noe tyngre enn de fleste superskoene, men vekten er godt fordelt og balansert og skoen oppleves ikke veldig tung. Xtep 160X Pro egner seg godt både til rolig og intensiv trening, og vil også kunne være et trygt valg som konkurransesko – spesielt på de lengre distansene som hel- og ultramaraton.  I likhet med 160X 2.0 er også denne nokså romslig i tåboksen, noe som også er kjærkomment på lange løpeturer da foten etter hvert vil svulme litt opp og være sårbar.
Xtep_160_X_Pro.jpg


Testen er utført av Sven Kilander, Andreas Grøgaard og Bjørn Johannessen. Kilander og Grøgaard er begge i Norgestoppen i maraton, mens Johannessen har jobbet i Kondis i en mannsalder og er selv en svært erfaren løper.

Hele Kondis sin test av supersko kan leses her
(Artikkelen er lagt på lukket side som krever medlemsskap)


0Shares
Kategorier: Nyheter